檀轩实业

[地产销售中心设计鉴赏]山水之间,漫抒诗意生活尺度

首页 >>  新闻中心 >> 案例推荐 >>   [地产销售中心设计鉴赏]山水之间,漫抒诗意生活尺度

[地产销售中心设计鉴赏]山水之间,漫抒诗意生活尺度


知.鉴赏


新作-  诗意生活 成都卓越樾山府销售中心|售楼处

|知停.而行|

耗时近半年打造而成的成都卓越·樾山府地产销售红心设计项目,落址于东进主轴成龙大道,毗邻龙泉山城市森林公园,系卓越集团以全球眼光、国际视野入蓉战略布局的东进1号匠筑。卓越坚持“价值、美学、创新”的品牌主张,匠心打造大中庭围合式低密洋房社区,还原生活本真,在龙泉山的鲜氧里重新定义成都人的天府生活尺度。

Chengdu yuoyue yue shan mansion project, which took nearly half a year to build, is located in chenglong avenue, the main axis of dongjin and adjacent to longquan mountain urban forest park. Excellence adheres to the brand proposition of "value, aesthetics, innovation", craftsmanship to create a large and medium-sized courtyard enclosed low-density foreign housing community, restore the true nature of life, in the fresh oxygen of longquan mountain to redefine the tianfu life scale of chengdu people.

在设计师的笔下,本案以“时光之钥”为主题,凝炼出传统五行之道与宇宙自然的哲美艺识,择用抽象艺术手法转译表达,将卓越美学的意境融入室内设计与软装设计中,营造了一个身居繁华、心归自然的城市山水相逢处体验场景,开启成都人对慢生活的诗意与品质追求。

In pie is designed, the case with the key of "time" as the theme, would be out of the way of traditional five elements and the nature of the wise men of the art knowledge, choose the translation with abstract art gimmick expression, blend in remarkable aesthetic artistic conception in interior design and soft outfit design, built a living prosperous, the heart is belong to the nature of the urban landscape meet experience scene, the open chengdu people to slow the poetry and the pursuit of quality of life.

细密格栅交叠错落,一如龙泉山脉的连绵起伏状,写意一番缥缈逸致,又叠加真石、活水泛趣,使得外观设计融入山水的缩影,在虚与实之间实现诗意定调,打造云烟氤氲、若隐若现的水院光景。

Like the undulation of the longquan mountains, the interlaced fine grilles convey a sense of ethereal elegance and add real stone and living water to make the appearance design blend into the miniature of the landscape, realize the poetic tone between the virtual and the real, and create the scenery of the water courtyard with dense clouds and looming clouds.

左转沿长廊移步,见水中央植有一树,芳菲正好,清芬四溢。步入大堂,用悬浮木炭创作的艺术装置,意态简雅、大方别致,装饰了大堂右侧空间,其木炭黑色调与珊瑚灰背景墙、浅白色前台构成深浅色调的递变,气韵悠长。

Turn left and walk along the corridor. There is a tree planted in the middle of the water. Walking into the lobby, an artistic installation created with suspended charcoal is simple, elegant and chic in style. It decorates the space on the right side of the lobby. Its wood charcoal black tone, coral grey background wall and pale white reception desk constitute a gradation of dark and light colors, with a long charm.

△接待区

设计师在理解该装置“文化与自然关系”的语汇基础上,从悬浮木炭的材质联想到传统五行之道中“水生木、木生火”的原理,设置层次交叠的天花模拟室外天空的晴态,将艺术装置处的地面作抛光大理石水纹面处理,在镜面的显映下,水的流相不断延伸,亦与相邻水院产生意象层面的对流、连接,表达万物自由向上的精神意境。

Designers to understand the device on the basis of the cultural and natural relationship vocabulary, from the suspension of charcoal materials associated with the traditional five elements of the principle of "" aquatic wood, wood fire, set the level of the smallpox of overlapping state simulation of the outdoor sky shine, will be polished marble art installation in the ground water surface treatment, the sensible reflected in the mirror, the water flow phase extends continuously, also with the adjacent water produces convection, connection on the level of image, courtyard expression all things free up the spirit of artistic conception.

“设计,是一个能把握宏大叙事、又可兼顾微小细节并收放自如的创作过程。在本案中,我们沿时光的线索发散至光年外的无垠宇宙与浩瀚星海,试从光阴的角度完成一场艺术与诗意的空间叙事,让人回归精神世界的内核,寻找到身心的安定之所。”派尚设计如是说。

"Design is a creative process that can grasp the grand narrative, but also take into account the small details and freely. In this case, we follow the clues of time to the boundless universe and vast sea of stars beyond light years, trying to complete an artistic and poetic space narration from the perspective of time, allowing people to return to the core of the spiritual world and find a place of peace of mind and body. "Says pichon.

△沙盘区

沙盘区灯饰的抽象线条似树枝般旁逸斜出、纤细灵动,其设计灵感来源于亚历山大·考尔德的动态雕塑“Snow Flurry”,随着空气的流动,不同视角下灯饰形状各异,类比日月星辰在内的宇宙平衡关系,总能给人带来新奇感,亦是诗意与艺术的格调升华。

Sand area the abstract line of lamp act the role ofing, escape inclined out, like the branches slender clever, its design inspiration comes from the dynamic sculpture of Alexander Calder, "Snow Flurry", as the air flow, lamp act the role ofing shapes under different Angle of view, analogy balance between universe, moon and stars, always brings novelty, is also the style of poetic and artistic sublimation.

△洽谈区


洽谈区大厅的天花设计,采用简化的坡屋顶建筑形制,在脊件线条处饰以灯带,强化空间的几何层次感。设计师在光洁的坡屋顶上,以天花镂洞50mm深的方式内嵌不同规格的射灯,模拟一颗颗闪烁着光芒的星辰,人的视线将它们连点成线,组成一片星空,延续沙盘区灯饰关于宇宙星辰的线索。

The ceiling design of the hall in the negotiation area adopts simplified sloped roof structure, and the ridges are decorated with light belts to enhance the geometric sense of the space. Stylist is on smooth and clean slope housetop, with the way that smallpox engrave hole 50mm deep embedded the ejaculation light of different norms, imitate the star that gleams ray one by one, the line of sight of the person connects them to become a line, form a starry sky, continuance sand dish area lamp ACTS the role of the clue about cosmic star.

洽谈区摆陈暖白色沙发组、原木矮几、砂色地毯,在色调上达成一种诗意的联结,中央饰以铬黄色仿真花艺端景,使空间整体散发素净淡雅的气息,营造一个围炉对谈、暖意渐生的生活场景,只需稍稍驻足,便能细品一首生活静谧诗。

Negotiation area place Chen warm white sofa set, short a few log, sand color carpet, on the tonal reach a kind of poetic flavour, central scene simulation flower art act the role ofing to chrome yellow end, make the space integral of plain and neat elegant breath, build a fireside chat, warm emerging life scenes, just a little, can fine taste a quiet life poem.

△VIP区


设计师通过大面积全明落地玻璃窗,最大程度地将室外的建筑、景观效果纳入室内视野,以观景式空间概念记录时移景易的岁月缩影。VIP洽谈区临窗而设,毗邻户外水院,人静坐此处,天光云影、山石水致尽落入眼底,惬意悠悠。

The designer brought the outdoor architecture and landscape effect into the indoor vision to the greatest extent through the large area of full-bright floor-to-ceiling glass Windows, recording the time-shifting time epitome with the concept of viewing space. VIP negotiation area is set near the window, adjacent to the outdoor water courtyard, people sit here, the sky light, clouds, rocks and water all fall into the eye, comfortable and leisurely.

此间以清雅木艺置物架巧妙隔断,所列器玩饰物无一不精致朴雅,设计师巧妙置入以水漪形制为底座的银色树形艺术端景,树形由一个个古文字符接砌而成,以形写意一幅人文艺术与自然之水碰撞而涎玉沫珠的画面,将时光的韵味抒发到极致。

Here with elegant wooden shelf is clever partition, listed play decorations are delicate and gentle, designers cleverly into the water without a shape as the base of the silver tree art end scene, tree composed of ancient characters meet build by laying bricks or stones one by one, with a shape freehand brushwork in traditional Chinese painting arts and humanities and natural water of collision and saliva foam bead jade, will to the best of the lasting appeal of time express.

△水吧

水吧区背景墙呈珊瑚灰调,与雅白色的吧台形成深浅调的对比,在大理石材质下,于纹路脉络上延展留白的臻致美学,呈现出简约大气的艺术调性。

The background wall of the water bar area is of coral gray tone, which forms a contrast of depth and tone with the elegant white bar counter. Under the marble material, the aesthetics of remaining white is extended on the veins, presenting the artistic tone of simple atmosphere.

△儿童区

儿童区仍由宇宙星空元素装点,同时加入以全球知名艺术家Lawrence Argent创作的巨型大熊猫装置“I AmHere”的缩略版,以及法国竹置艺术家 Laurent Martin设计的竹雕艺术品 ,打造出一个可供孩童安静阅读、快乐玩耍的乐园,任其尽情遨游在探索星空的遐想之中。

Children area is decorated by the universe star elements, at the same time, joining a global famous artist Lawrence Argent creative giant panda device "I AmHere" mini version, and the French bamboo artist Laurent Martin design of famous works of art, and create a quiet reading for children, happy to play in the park, allow the free roam in exploring star daydream.


斗转星移间,山水有相逢。设计师从21年的设计探索中,以独树一帜的艺术与美学积淀,从时间的维度回归对生活的理解,以一把时光之钥为卓越·樾山府注解空间艺境,穿过成都独有的生活气质,开启有温度、有质感的成都生活想象,定义城市新桃源的诗意之境。

Time flies, mountains and rivers have met. Pie is design from the design of 21 years, with unique artistic and aesthetic accumulation, return to the understanding of life, from the time dimension in the key of a time for excellence, with mountain house life_ annotation space, through the unique temperament, life in chengdu on temperature, texture of chengdu life imagination, define the city new world poetry.


效果图


平面图


项目名称:成都卓越樾山府销售中心

项目地址:中国 成都

业主机构:成都卓越兴蓉置业有限公司

设计团队成员:周伟栋、周静、刘倩、何瑶石、段晋佳、郝伟、陆仁辉、刘凡、罗金利、周琳玲

设计面积:800㎡

完工时间:2019年1月

项目摄影:谭冰