檀轩实业

办公楼设计欣赏之S D B办公楼改造设计

首页 >>  新闻中心 >> 案例推荐 >>   办公楼设计欣赏之S D B办公楼改造设计

办公楼设计欣赏之S D B办公楼改造设计

        本案办公楼建筑设计的特点是其具有惊人的沉重的结构、突出的投影和特殊的混凝土细节,有足够的理由以可持续的方式重新开发它。从城市发展的角度来看,不增加任何(新的建筑)体量也很重要。主要的问题是,这座在该地区内处于社会孤立状态的建筑是如何被改造成一座不再是客人的建筑,而是社区不可分割的一部分。

办公楼设计,办公楼改造设计

        Architectural design of office buildings is characterized by its surprisingly heavy structure,prominent projection and special concrete details,and there is sufficient reason to redevelop it in a sustainable way.From the point of view of urban development,it is also important not to add any(new buildings)volume.The main question is how the socially isolated building in the area has been transformed into a building that is no longer a guest but an integral part of the community.

        基于其强大的外观和在社区附近“着陆”,现有建筑特别需要与周围环境有更多的接触。这一目标已在几个方面得到实现;已考虑到与环境的联系规划,以及开放建筑和将周围景观带到室内的方式。

办公楼设计,办公楼改造设计2

        Based on its powerful appearance and"landing"near the community,existing buildings need to have more contact with the surrounding environment.This goal has been achieved in several ways;linkages with the environment have been planned,as well as ways of opening buildings and bringing surrounding landscapes indoors.

        实现这一目标的一个干预措施是在建筑内部创建一个空心核心。因此,整体办公楼设计时内部庭院降低了一米,现有的楼梯从地面延伸到这个广场。这让庭院的活力得到了真正的提升。内部广场的外部楼梯也起到了一定的作用。鼓励居民“流出”建筑地面,而不是消失在匿名楼梯间。因此,居民和游客可以相互见面并进行交谈。

办公楼设计,办公楼改造设计3

        One intervention to achieve this goal is to create a hollow core inside the building.As a result,the inner courtyard has been reduced by one meter,and the existing staircase extends from the ground to the square.This really improves the vitality of the courtyard.The outer staircase of the inner square also played a role.Residents are encouraged to"flow"out of the building floor instead of disappearing in anonymous staircases.Therefore,residents and tourists can meet and talk to each other.

        绿色庭院和与现有池塘的连接也激发了居民的集体意识。通过将另一种功能以牙科中心(正畸、实验室和牙医)的形式融入一楼,该建筑已经成为社区的一部分,因此更加平易近人。该建筑的居民和游客前往该社交/商业场所的路线是相交的;一种有意识的选择,增加了联系的动力和数量。

办公楼设计,办公楼改造设计

        The green courtyard and the connection with the existing ponds also stimulate the collective consciousness of the residents.By integrating another function into the first floor in the form of dental centers(orthodontics,laboratories and dentists),the building has become part of the community and thus more accessible.Residents and tourists of the building travel to the social/business venue on a cross-cutting route;a conscious choice increases the momentum and amount of contact.

        现存的(大部分是隐藏的)独特的建筑构件已经被剥去了伪装。这座野兽派的混凝土建筑已经被拆除,从外部和内部都可以看到。当你进出住宅楼的时候,你甚至可以直接走到它下面,几乎可以触摸到它。

办公楼设计,办公楼改造设计4

        Existing(mostly hidden)unique building components have been stripped of camouflage.The beast concrete building has been demolished and can be seen both from the outside and inside.When you go in and out of a residential building,you can even walk directly under it and almost touch it.

        原始建筑的节奏通过混合网格在立面构成中显现出来,紧接其后的是阳台或住宅。阳台或更多的生活空间的位置,是符合太阳的方向和所需的方案。这个玻璃立面网格也确保了在这个位置实现住宅项目是可能的,这在噪音方面具有挑战性。

办公楼设计,办公楼改造设计5

        The rhythm of the original building is shown in the facade composition through a mixed grid,followed by a balcony or a house.The balcony or the location of more living space is in line with the direction of the sun and the required program.The glass facade grid also ensures that residential projects are possible in this location,which is challenging in terms of noise.

        这个两层的添加物加载并强化了这个地方和建筑,从而实现了办公楼设计预期的方案。现有建筑一、二、三层的巧妙减重,以及基础的产能过剩,意味着该建筑不需要对现有基础进行建设性的改造,就可以扩展到不止一层,而是两层。这不仅使项目受益,也使城市/建筑结构受益。

办公楼设计,办公楼改造设计6

        This two-tier additive loads and strengthens the site and the building,thus achieving the desired solution.The skillful weight loss of the first,second and third floors of the existing building and the excess capacity of the foundation mean that the building can expand to more than one floor,but two floors without the need for constructive renovation of the existing foundation.This benefits not only the project,but also the urban/architectural structure.