檀轩实业

知名民宿设计师亲自操刀打造如仙境般的民宿设计案例

首页 >>  新闻中心 >> 案例推荐 >>   知名民宿设计师亲自操刀打造如仙境般的民宿设计案例

知名民宿设计师亲自操刀打造如仙境般的民宿设计案例

民宿设计公司本次为大家推荐的民宿设计案例位于江南地带丽水的古堰画乡中。民宿被一片湖光山色围绕,这里早晨薄雾蒙蒙,一叶竹筏在湖面泛起,如仙境般充满诗意,而到了夜晚,霞光将天空染成了红色,时光变得静谧柔和。正是因为这优美的自然风景,让民宿主决定在这里扎根,取名为“驻“也是希望客人能够停下脚步,驻留于此。这次,民宿主邀请了知名民宿设计师,亲自为本案操刀设计。

The recommended design case of homestay is located in the ancient weir painting town of Lishui in the south of the Yangtze River.The homestay is surrounded by mountains and lakes.In the morning,the mist is hazy,and a bamboo raft is springing up on the lake,which is poetic like a fairyland.At night,the sky is dyed red by the sunlight,and the time becomes quiet and soft.It's because of the beautiful natural scenery that the host decides to take root here,named"stay"and hope that the guests can stop and stay here.This time,the homestay owner invited a famous homestay designer to personally design the knife for this case.

民宿设计,民宿设计公司,民宿设计案例1

民宿设计,民宿设计公司,民宿设计案例1

民宿设计的建筑通体呈白色,结合江南传统的“白墙黑瓦”的传统进行创新,融合在当地建筑群中。民宿设计师用一个个“木方块”堆叠,让建筑外立面变得拥有构成感,并且做了层层内退的处理,使用了木饰面与通透的玻璃材料为原本封闭的空间划出了阳台,为空间扩大了视野、加强层次感。民宿设计案例原本的老建筑由砖块堆砌,为了能更好的和历史对话,民宿设计师保留了堆砌的形状,做出镂空的结构,成为了一面造型墙。

The design of homestay buildings is white,which is combined with the traditional"white walls and black tiles"in the south of the Yangtze River for innovation and integration in the local architectural complex.The residential designers use"wooden blocks"to stack,so that the facade of the building has a sense of composition,and do layers of retreating treatment,use wood veneer and transparent glass materials to draw out the balcony for the originally closed space,expand the vision and strengthen the sense of hierarchy for the space.The original old building of the residential design case is piled up with bricks.In order to have a better dialogue with the history,the Residential Designer keeps the shape of the pile,makes a hollow structure and becomes a modeling wall.

民宿设计,民宿设计公司,民宿设计案例3

民宿设计,民宿设计公司,民宿设计案例4

此次解析的民宿设计案例一层的公共区域划分为厨房、阅读区、以及沙发休息区,空间整体色调充满自然的朴素感,民宿设计师希望来到这里能够让人们停下脚步,感受自然的气息。一大片木质书柜、一个黑色的壁炉展现在眼前,与远处的自然美景相互照应。由于全屋供暖,这里的冬天十分舒适,足不出户也能观赏到风景。民宿仅有5间房,然而每一间都设计得别具一格,为确保每间房都能够最大限度地观赏远处美景,民宿设计师使用了大落地玻璃,在能观赏到景观的同时也能让山水映入室内,仿佛远处的美景就在眼前,尽收眼底。

The public areas on the first floor of the analysis of the design case are divided into kitchen,reading area and sofa rest area.The overall color of the space is full of natural simplicity.The designer hopes to come here to let people stop and feel the natural atmosphere.A large piece of wooden bookcase and a black fireplace are displayed in front of us,and they look after each other with the natural beauty in the distance.Because of the whole house heating,the winter here is very comfortable,and you can enjoy the scenery without leaving home.There are only 5 rooms in the homestay,but each room is designed in a unique way.To ensure that each room can enjoy the beautiful scenery in the distance to the maximum extent,the designer of the homestay uses the large floor glass,which can not only enjoy the landscape,but also let the mountains and rivers into the room,as if the beautiful scenery in the distance is in front of the eyes,with a panoramic view.

民宿设计,民宿设计公司,民宿设计案例5

民宿设计,民宿设计公司,民宿设计案例6

民宿每间房型各有特点,月白将木块与墙面穿插,形成了一个拱形的造型,同时也巧妙地划分出了休闲区、餐厅区、卧室区以及卫生间区,空间显得有趣,富有造型感。民宿材质上选用了暖色的涂料与木质搭配,让空间呈现出温暖自然的格调。身处的空间变得纯粹、宁静,能够让人瞬间忘掉一切烦恼,尽情欣赏眼前的好山好水。民宿楼梯间的设计也极具巧思,顶部开出一个玻璃天窗,盖以草帘遮阳,阳光穿过间隙映射出移动的光影,仿佛拥有生命力,为空间增加了温度与感动。拾级而上,透过大落地玻璃慢慢显露出远处的山水,时不时可以看到人们在优哉游哉地泛着竹筏的场景,仿佛还原了古时渔民生活的热闹场景。

Each room has its own characteristics.The moon white penetrates the wood block and the wall to form an arched shape.At the same time,it cleverly divides the leisure area,dining area,bedroom area and toilet area.The space is interesting and full of modeling sense.On the material of the homestay,warm paint and wood are selected to match,which makes the space present a warm and natural style.The space becomes pure and quiet,which can make people forget all troubles in an instant and enjoy the good mountains and water in front of them.The design of the residential stairwell is also very ingenious.A glass skylight is opened at the top,covered with straw curtains to shade the sun.The sunlight reflects the moving light and shadow through the gap,as if it has vitality,adding temperature and emotion to the space.From top to top,the landscape in the distance is gradually revealed through the large landing glass.From time to time,people can see the scene of floating bamboo rafts,as if to restore the bustling scene of fishermen's life in ancient times.

民宿设计,民宿设计公司,民宿设计案例7


民宿设计,民宿设计公司,民宿设计案例8

在这里你会时不时发现一些时间的痕迹,由女主人亲手从各处淘来的木椅子,茶几,柜子,餐具等等,以及使用老木头手工打造的老物件,充满情怀与匠心,彰显出整个空间的气质与品位。民宿设计师结合船、以及桥洞的概念,将拱形元素拆解到走廊中、顶部以及嵌入墙中,空间仿佛拥有了重重仪式感,在这里住客能够自由穿梭,变得充满趣味与新鲜感。民宿房间保留了原始的味道,没有过多的装饰,民宿设计简单的造型便让空间变得独特,有趣。阳台设有小卡座,可以在阳台上晒着太阳,品着好茶,欣赏美景,感受大自然。每间房型都是“开窗临水便迎山”,拉开窗帘便可放入满满一室的青山绿水。卧室内有着书桌和沙发,可以在这里写下一天的感悟,记录此刻所想。民宿设计师为地下酒吧开了一个大大的玻璃窗户,值得一提的是这块玻璃可以自由移动,能够让远处的风景更直观地映入眼帘,从室内望出去,像是一幅幅流动的画作。随着天气季节的变化,这幅画卷呈现出不同的状态,十分有趣。往里走则是书吧,在这里开展读书会、阅读与交流,也可以举办派对。

Here you will find traces of time from time to time.The wooden chairs,tea tables,cabinets,tableware,etc.which are collected by the hostess from all over the place,as well as the old objects made of old wood by hand,are full of feelings and ingenuity,showing the temperament and taste of the whole space.Based on the concept of boat and bridge,the designer disassembles the arched elements into the corridor,the top and the embedded wall.The space seems to have many rituals,where the residents can freely shuttle and become full of interest and freshness.The accommodation room retains the original taste without too much decoration.The simple design of the accommodation makes the space unique and interesting.The balcony has a small card seat.You can enjoy the sun,good tea,beautiful scenery and nature.Each room is"facing the mountain when facing the water with the window open".When you open the curtain,you can put a room full of green mountains and waters.There are desks and sofas in the bedroom,where you can write down your feelings for the day and record what you think at the moment.The designer of the house and lodging opened a large glass window for the underground bar.It is worth mentioning that this glass can move freely,which can make the distant scenery more intuitive.Looking out from the interior,it looks like a flowing painting.With the change of weather and seasons,the picture presents different states,which is very interesting.It's the book bar,where you can hold reading conferences,reading and exchanges,or parties.